hilmirdadaud.blogspot.my

Baru Sekarang Nak Makan Jamu

| On
October 06, 2017
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Sejak mencecah 30 siries ni hormon Amy agak kacau bilau. Elok-elok aje dari bangku sekolah muka licin tak de sebiji cerawat tapi sekarang... Dah macam-macam cuba tapi muka den masih jugak macam muka bulan, kg pun hamboiiii menaik aje menurunnya tak de.

Jap .. jap, ni bukan iklan tau...



Masa reunion lepas, seorang kawan Amy ni maintain aje kurus, tak nampak macam 30an. Jeles Amy tau. Bila ditanya-tanya dikata dia amalkan makan jamu sejak lepas bersalin anak pertama. Amy pun apa lagi startlah mencari jamu.

Dulu-dulu tak pernah ambik tau sekarang barulah nak mencari-cari... heheh. Mengadung dan lepas bersalin Amy ambik ubat Homeopati, jamu-jamu memang tak mandang.

Dah cuba 2 jenama sebelum ni tapi rasa macam tak serasi, macam tak ada apa-apa pun. Sekarang ni cuba jamu yang ketiga pulak. 

Disebabkan hormon yang kacau bilau jadi kenalah cari jamu untuk betulkan hormon balik. Amy cuba jugak supplement untuk kulit. Sebelum ni memang tak boleh ambik benda-benda yang ada kolagen ni tapi yang kali ni punya boleh pulak.

Alhamdulillah, dah botol ke 4 Royal V tu, start tunjuk tanda-tanda dah. Minta-minta lepas ni hormon Amy ok balik. Yang bestnya beli jamu jenama ni, dia hantar sampai depan pintu tak payah nak tunggu en posmen yang ntah datang ntah tidak tu.


5 comments on "Baru Sekarang Nak Makan Jamu"
  1. saye tak pernah lagi amik jamu-jamu ni. hehe

    ReplyDelete
  2. dana tgk akak ok je... selim je...

    ReplyDelete
  3. dulu kan ms memula period nk sgt mkn jamu tp ms tu duit elekkkk hahaha

    ReplyDelete
  4. Hakak sebenarnya takut nak makan suplement suplement mcm tu.... walaupun dah terbukti berkesan katanya. Tp kita mencuba tak salah ..... manalah tau serasi dgn diri kita kan....

    Kawan pun ada makan jugak Jamu Royal tu

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)