hilmirdadaud.blogspot.my

Rumah Pajam : Contrete Top Dan Finishing Water Trap Untuk Dapur

| On
January 16, 2018
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera...

Plug kat dapur sangat terhad jadi kenalah tambah plag lagi untuk dua dinding, satu dinding bahagian masak-masak satu lagi bahagian oven.

intech kitchen

Tanya pada kontraktor buat tembok tu dia nak RM1k. Punyalah mahal, ingat kita ni cop duit ke. Dah buat macam-macam dengan dia itu pun tak boleh kurang. Kalau boleh semua dia nak buka. 

Nasib baik Jasper boleh uruskan bab plug tu. Cina yang alihkan plug tu caj RM500 untuk semua.


intech kitchen

Rumah Semenyih dulu pakai solid surface, Rumah KL ni dah pakai Quartz kali ni kita pakai contrete pulak. Lebih murah. 

Tiga minggu kemudian barulah orang yang buat concrete top tu datang. Sebelum diorang sampai Amy buka dulu semua langsir kat bawah tu takut nanti kena habuk simen. 

intech kitchen

Tadaaaa ... rupa dah siap.

intech kitchen

Inilah rupa finishing water trap tu. Dia ternaik sikit jadi kalau kita basuh membasuh tu tak delah airnya meleleh ke tempat lain.

Singki kami beli satu mangkuk dari Intech Kitchen. Senang nak cuci kuali lepas ni.
4 comments on "Rumah Pajam : Contrete Top Dan Finishing Water Trap Untuk Dapur"
  1. Cantik renovation dapur umah akak. Terbaik kak. :)

    ReplyDelete
  2. suka tgk part sinki tu, boleh la apply utk rumah kami nanti :)

    ReplyDelete
  3. nnt tggl pasang pintu je kan...wahhhh nmpk nyer mcm raya di rumah br thn ni wink wink ;-)

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)