hilmirdadaud.blogspot.my

Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

| On
January 21, 2019
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera...

Kononnya lepas subuh pagi tadi nak pergi berkelah di Taman Tasik Permaisuri, Taman Pudu Ulu kat depan rumah ni pokok tak besar lagi ... panas.

Rancang nak pergi sebelum pukul 8. Belum panas lagi, orang pun mungkin tak ramai lagi. Rupa-rupanya mamanya aje yang tung tang sana sini, yang lain relax aje ... macam tak de nak kejar apa-apa. Sudahnya pukul 9 lebih baru sampai sana... 😤.

Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Sampai sana meja banyak dah penuh, nak betang tikar atas tanah ... nak golek-golek, tikar tak cukup besar. Nak tak nak bentanglah tikar semeter tu atas meja.


Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Lepas makan En Hubby dan anak-anak nak jalan-jalan keliling taman. Amy pulak kononnya nak duduk situ baca buku. Tak sampai 10 minit pun lagi Amy dah tak tahan. Banyaknya nyamuk, pastu tak selesa pulak sebab hari dah mula panas.

Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Akhirnya Amy bungkus-bungkus dan kejar En hubby.


Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Ni Gaya apa Amy pun Tak tau ...


Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

 Irfan yang jadi tukang ambik gambar... heheh.


Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Tengah jalan-jalan nampak playground kat sebelah satu lagi, short cut ajelah, kalau ikut laluan dia jauh pulak nak kena pusing.


Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Bukan senang nak tengok En Hubby mendaki bukit ... heheh. 


Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.



Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Kena gigit nyamuk ... 



Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.




Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri.

Dapatlah satu keping gambar berdua. En hubby Amy ni memang malas nak melayan bab bergambar ni ... so jangan haraplah dia nak buat apa-apa posing ok. 

Pukul 11 kami pun balik. Bukanlah berkelah seperti yang Amy rancangkan ... lebih kepada sarapan dan jalan-jalan aje kat situ.
7 comments on "Sepagi Di Taman Tasik Permaisuri."
  1. Jarang2 orang beriadah sepagi
    Biasanya sepetang.

    ReplyDelete
  2. heheheh biasalah hari cuti mana lah depa nk bangun awal2 kak, klu dana selalu pun beria la... kita plan kul 7lbh nk kuar sekali kul8 pun tak bangun lg 2 beranak tu...

    tp yelah best jgk kan mkn kt luar gitu cuma tang nyamuk banyak tu tak tahan tu.... hilang mood nk ddk2 situ

    ReplyDelete
  3. yang mana satu irfan kat sana ..sini ada irfan dah masuk Unimas sarawak..dah masuk Sem 2 dah. Irfan tu baik kan ambil gambar

    ReplyDelete
  4. anak2 sis pose tu macam ala2 anime naruto. Mesti enjoy dapat jalan2 sekeluarga di pagi hari :)

    Saya follower yang ke #396

    http://www.imaginasiklasik.com

    ReplyDelete
  5. best juga ye picnic macam ni. aktiviti kualiti bersama keluarga =)

    ReplyDelete
  6. Best juga... dapat makan-makan dan keluarkan peluh.. hehe

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)