Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...
Dah lama betul kena peram n3 ni. Rasanya dah dekat setahun hehehe.
Amy jumpa resepi ni kat blog Kak Azlita ...
Amy jumpa resepi ni kat blog Kak Azlita ...
DAGING HALIA
By : Chef Hanieliza
Rujukan : Buku masakan 1 Hari 1 Resepi
Bahan Perap
200 gm daging
3 inc halia muda ~ dihiris
3 sudu makan sos tiram
2 ulas bawang putih ~ diketuk
1 biji bawang merah ~ dihiris
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan serbuk lada hitam
Daging dihiris nipis dan di cuci bersih, kemudian toskan
Gaulkan daging dengan bahan perap dan perapkan sebentar
Panaskan minyak sedikit, dan tumiskan daging yang telah diperap tadi, kacau rata
Masukkan air dan biarkan daginglembut dan kuah sedikit pekat
masukkan Kapsicum dan tomato
kacau rata
emmm... senang aje kan.. mudah dan ringkas.
Sodap nyerrrr
ReplyDeletesedap nih.... dana jarang2 bt daging halia sbb nnti terkentut2 je kui3
ReplyDeleteI have already bookmarked you.
ReplyDeleteteeth whitening bleaching in india