Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...
Bulan ramadan tahun ni Amy masak yang simple-simple aje untuk berbuka puasa. Rasa tak de mood nak memasak, tu yang tak de post resepi bulan ramadan... heheh.
Dah 3 minggu nenek Amy berada di sini jadi adalah yang menolong Amy di dapur.
Minggu lepas kebetulan ada lebihan pengat durian jadi nenek buatkan wadai kiping durian. Senang sangat nak membuatnya. Nenek Amy kata ni ala puteri mandi cuma kuah dia aje berbeza sikit.
Tepung pulut dan sedikit air sahaja. Kalau nak letak garam sikit pun boleh. Gentil-gentil pastu masukkan dalam air mendidih(sikit) bila dah timbul masuk aje terus dalam pengat durian. Dah siap. Senang kan.
Bertambah-tambah si Irfan tu makan. Dia kata rasa macam kuih mochi.
sedapnyer...
ReplyDeletesedap jgk tuh kan kak... rajin betul nenek akak mengentel tuh
ReplyDeleteada yang menolong, makin rajin nak masak macam-macam kan.nampak sedap.
ReplyDeletenampak sdap ni. tp busyra tak makan durian.. hehe
ReplyDeleteSedapnya!! Asal durian, dah tahu sedap. Hehe
ReplyDelete