hilmirdadaud.blogspot.my

Penapis Sisa Makanan ...

| On
October 12, 2017
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera...



Nampak penapis dan net nya di Daiso, fikir punya fikir lastnya tangkap jugaklah sepasang. 



Bila dah letak dalam sinki tu nampak macam semaklah pulak dah lah sinki tu kocik. Kalau letak sampah makanan kat situ macam dah tak boleh letak benda lain. Kalau yang letak kat sinki yang besar pun rasa menyibuk jugak bila nak basuh pinggan ke nak cuci ayam ikan ke.

Sebelum ni pakai bekas bulat kecik sikit tapi tak de lubang. Bila tak de lubang nanti ada air berkumpul. Bekas yang berlubang besar gajahlah pulak.

Yang bagusnya, sisa makanan tu tak berair. Angkat aje net, ikat dan dah boleh buang. Kemudian cuci bekas tu dengan senang. Tak de sisa yang terselit kat celah mana-mana lubang.
10 comments on "Penapis Sisa Makanan ..."
  1. Uish baguslah.. nak carilah juga nanti.. senang nak asingkan sisa makanan..

    ReplyDelete
  2. bila dah masuk Daiso, semua benda rasa nak beli. pastu menung tak tau nak guna cmane. Hahaha

    ReplyDelete
  3. memang perlu kat sinki....takde la sisa2 tu tersangkut kat dlm sinki tu

    ReplyDelete
  4. pompuan kalu da msk daiso keluar mesti ada plastik kat tangan hahahahaha sapa tu? sy lah ;-)

    ReplyDelete
  5. Dari sehari ke sehari bertangguh nak pergi beli benda ni.. Nak kena terjah daiso gak nanti ni..

    ReplyDelete
  6. Daiso selalu bnyk benda menarik but then bila dah guna, mesti ada a bit love hate, kan..? hehe

    ReplyDelete
  7. Tak pernah pulak nampak kat Daiso. Tak cukup explore Daiso ni rasanya. Hehe

    ReplyDelete
  8. mcm2 nk beli kalau masuk daiso hehe..

    ReplyDelete
  9. Saya pakai tapisan berlubang yang saiz kecil. Lepas tu letak net daiso tu... tak makan ruang..

    ReplyDelete
  10. Hakak guna penapis yg bulat kecik je Amy...satu lagi bekas sangkut kat grill atas sinki. Utk sampah jugak...

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)