hilmirdadaud.blogspot.my

Pokok Kari..

| On
October 20, 2017
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera ...



Amy tak de idea nak up date blog ni hari ni ... nasib baik ada gambar pokok kari ni kat dalam telipon. Jadi hari ni cerita pasal pokok kari lah ye... heheh.

Lama dah Amy tanam pokok kari ni, dekat 2 tahun kot. Amy beli kat Ikea RM5 tak silap Amy. 

2 tahun tapi bantut. Tak besar-besar. Dah alih bekas besar pun dia buat tak tau jugak, Amy pun tanamlah pokok lain sekali dalam bekas dia. Padan muka. 

Tapi akhir-akhir ni laju pulak dia keluar tunas baru.  Agaknya sebab baja mahal yang baru beli kat Jaya Jusco kot. Baja murah tu dia tak nak. Mengada punya pokok.


Ini anak pokok cili Faris, projek RBT tahun 5. Ni pun Amy rasa kes bantut jugak sebab pokok lain dah meninggi dia macam ni jugak.

6 comments on "Pokok Kari.."
  1. pokok kari kat kampung sha sampai boleh buat tempat berteduh haha harap harap nanti membesarlah pokok kari akak :D

    ReplyDelete
  2. nnt wat kari ayam pos kt sy yek😄

    ReplyDelete
  3. biar betul kak dh 2 tahun besar gitu je pokok kari tuh? dia nk pasu besar lg lah tu....
    dana tak suke tnm pokokk kari sbb selalu msti ada ulat nnti... huhuhu

    ReplyDelete
  4. Kadang kadang mmg tak de idea nak up entri kan.
    Dulu pernah jugak tanam pokok kari tpkena serang dengan ulat. Sudahnya botak pokok karinya Amy. Terus semangat tuan blog terbantut hihi

    ReplyDelete
  5. memang dia besar gitu je ke? ke ia perlukan pasu lebih besar?

    ReplyDelete
  6. Gemuk nampak pokok Kari Tu. Mama pun baru terfikir nak tanam satu memandangkan Ada satu pokok bunga mcm xde harapan dah

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)