Skip to main content

Keputusan UPU dah Keluar

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

keputusan upu online


Alhamdulillah, keputusan UPU dah keluar hari ini. Dari pukul 12 tengah hari tadi sampai la ni, UPUonline tu busy aje. Kalau dapat pun time masuk password dia kata no ic Irfan tak de rekod dalam pengkalan Data... aduhhhh.

Sudahnya Amy gi kat jpt.uum.edu.my tu. Masuk nombor ic aje terus keluar keputusan.


keputusan upu 2021

Alhamdulillah, dapat Asasi Kejuruteraan UITM. Kebetulan kawan baik dia pun dapat yang sama. Kawan-kawan SK Seri Binta Utara dulu pun ramai yang dapat program pengajian yang sama.

Kalau dah ramai kawan.... emmm memang kesitulah keputusan hati dia tu.

keputusan matrikulasi 2021

Bagi Amy Matrikulasi yang dapat tu pun macam best. Nanti boleh pilih Sains Fizik jugak, tapi Gopeng tu jauh sangat dari sini. Sebenarnya Mamanya ni yang tak boleh berjauhan dengan anaknya 😂

Sejak habis SPM tu dapat banyak SMS dari kolej-kolej, Uniti, Unikop, uniCAM, MISA, dan banyak lagi. Peluang melanjutkan untuk anak-anak sekarang banyak, nak tak nak aje. 

Masa Amy dulu tahun 1998, internet pun macam kenal tak kenal. Amy tahu UPU dan kolej-kolej yang keluar kat surat khabar tu aje. Matrikulasi Melaka n N Sembilan tu tahun 1999 baru ada kot kalau tak silap Amy. Surat dari UPU sampai rumah suruh tunggu surat Tawaran dari UTM tapi sampai sudah ku tunggu tak sampai. Menangis tak de sapa boleh pujuk masa tu. 

Ok melalut dah... sambung balik

Ada anak jiran Amy ambil uniKOP, dah 3-4 bulan start belajar. Bagus jugak ambik kat situ, lepas belajar ada keje.

Apa pun Amy doakan yang terbaik untuk anak-anak kita. 


 

Comments