hilmirdadaud.blogspot.my

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

| On
March 06, 2019
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera...

Musim panas ni kalau dapat berendam alangkah bestnya kan. Masa sekolah dulu Amy rajin pergi mandi jeram kalau musim panas, selalunya akan pergi jeram Sungai Lui. Sungai Lui ni tak jauh dari kampung Amy tu.

Satu lagi tempat yang selalu Amy pergi dulu ialah Bukit Putus, Kuala Pilah. Jeram ni jauh dari Serting. Kena naik 2 bas. Sekolah selalu buat aktiviti berkhemah kat sini. Amy pernah mendaki Gunung Angsi tu 2 kali anjuran Kelab Rakan Muda dan Tae Kwan Do Malaysia.

Lama sangat dah tak menyinggah kat Bukit Putus, last singgah masa Faris baby. Padahal setahun banyak kali lalu kat situ nak balik Serting.


Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Cuti sekolah bulan Januari tu kami habiskan di Pajam. Dari Pajam nak ke Bukit Putus tak sampai 20 minit kalau ikut LEKAS. Dah alang-alang dekat, Amy ajaklah en hubby bawa anak-anak ke situ. Nak ke PD jauh + nak kena keluar duit lagi.

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Sampai sana dah pukul 10 pagi, orang dah ramai. Kami mandi kat bawah aje, dekat dengan tempat parking.


Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Dulu kat bawah ni air tak banyak tapi sekarang dah dibuat macam kolam-kolam kecil, banyak pulak airnya.

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Kalau dulu Amy mesti nak naik atas-atas, cari tempat yang banyak air dan tak de orang.

Skang ni kat atas lagi penuh, kat tempat nak start naik tu dah dibuat kolam besar. Kolam tu pulak dah dibahagi-bahagi ikut kedalaman.


Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Kat bawah ni lagi best. Lapang, kurang orang dan.... redupppp.

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Lain kali kena bawak gayung dan baldi.

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Adehhhh anak den ... botol pun jadi.

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Last minit ambik keputusan nak pergi, Amy tak sempat nak bawa bekal. En Hubby beli jagung dan pau kat situ aje. 


Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.


Kat sini pun boleh buat sand castle. 



Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Mamanya pun teringin jugak nak mandi tapi malas pulak nak pergi tukar baju jadi dapat main aje pun dah cukup. 

Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah.

Lain kali anak-anak ni kena bawakkan kain pelikat. Senang nak tukar baju. Tempat salin baju tu manjang penuh aje. Berjam nak kena tunggu. 


4 comments on "Main Air di Bukit Putus, Kuala Pilah."
  1. best nya dpt mandi manda ms musim panas gini

    ReplyDelete
  2. Akak kan...sejak kes kepala air dulu..memang dah lama tak pergi sini..walau dari umah dalam 15 minit je...nanti nak pergi lagi la..sampai bila x nak pergi kan...

    ReplyDelete
  3. bestnya kak... mmg nampak redup n tak ramai org
    lg seronok main air kt situ...
    best lg dr main kt swiming pool hehhehhe

    ReplyDelete
  4. leganyaaa dapat brendam dalam air sungai time panas2 ni..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)